Geslaagd werkbezoek staatssecretaris Jetta Klijnsma bij Synergy Health in Gemert

Published: 
01/10/2015
Synergyhealth

Regio krijgt complimenten voor constructieve samenwerking. Geslaagd werkbezoek staatssecretaris Klijnsma aan Helmond-de Peel.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was woensdagmiddag 30 september op werkbezoek in de arbeidsmarktregio Helmond-de Peel. Ze bezocht het bedrijf Synergy Health in Gemert, waar 60 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volwaardig meewerken in het arbeidsproces. Vervolgens sloot ze aan bij een minicongres voor o.a. raadsleden, werkgevers en cliëntenorganisaties over het nieuwe Werkbedrijf in Helmond-de Peel. Daar werd druk gediscussieerd over hoe we samen zoveel mogelijk mensen kunnen laten meedoen in de maatschappij, wat werkgevers daarvoor nodig hebben en welke uitdagingen de politiek daarvoor nog moet overwinnen.

Werkbezoek Synergy Health
Zestig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken naar volle tevredenheid bij textielverzorgingsbedrijf Synergy Health. In gesprek met de werknemers ontdekt de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat zij heel verschillende achtergronden hebben. De een komt van de sociale werkplaats, de ander uit de dagbesteding en een derde is aan het reïntegreren.  De stemming is er aanstekelijk opgewekt, merkt staatssecretaris Klijnsma. "Het is zo mooi dat al deze mensen hier een plek hebben. Dat de sfeer zo goed is op de werkvloer, komt mede dankzij de enorm betrokken begeleiders. Want uiteindelijk wil iederéén meedoen."

Het werkt in de Peel
"We mogen in de kleren van Vescom lopen, op feestjes komen. We horen er dus echt bij." Die woorden maakten woensdag een hoop los in een zaal vol werkgevers, onderwijzers, werknemers, staatssecretaris Jetta Klijnsma en Job Cohen, voorzitter van Cedris, koepel van sociale werkplaatsen.  De woorden waren van Jeroen van den Heuvel, vanuit SW-bedrijf Atlant gedetacheerd bij Vescom in Deurne. Hij toont aan wat de deelnemers in de zaal alleen maar konden beamen: het is ontzettend belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook mensen die net iets minder snel zijn, die net iets meer begeleiding nodig hebben of die net iets slechter ter been zijn dan de gemiddelde werkzoekende. De woorden van Jeroen laten ook zien hoe waardevol een succesvolle samenwerking tussen werkgevers, gemeenten, sociale werkvoorziening en UWV kan zijn. In de Peel werken zij samen aan de vorming van één werkbedrijf, van waaruit per 1 januari 2016 zowel werkzoekenden als werkgevers optimaal bediend gaan worden. Met als doel: iedereen aan de slag. Het werkt in de Peel!

Persbericht: 01 oktober 2015

Parent top region: 

Contact

 

You are contacting:

Synergy Health Americas Home Office

Synergy Health Americas
12425 Race Track Road
Tampa FL 33626
(USA)

Telephone:+1 (813) 891-9550

 

Global News